Per Camper naar Andorra

Door: Harry J.Wildschut

Blijf op de hoogte en volg Harry J.

18 Juli 2017 | Frankrijk, Carcassonne

Ja dat voorrecht had ik dan weer vandaag 17 juli. Een bezoek aan de oorsprong van het Canal du Midi. Het komt in het kort hier op neer dat men een kanaal wilde graven tussen de Middelandse zee en de Atlantische Oceaan. Die gedacht was er in het jaar 1663 Maar men had water nodig in het te graven kanaal en daarvoor heeft men gebruik gemaakt van het water dat vanaf de Montagne Noir naar beneden stroom. Dus ben ik op de plaats geweest waar het allemaal in 1665 is begonnen. Het kanaal was in 1837 bevaarbaar. Op een gegeven moment werkten er 12000 mensen = hoofden aan het kanaal. Een man telde voor één hoofd en drie vrouwen voor twee hoofden.

• 18 Juli 2017 - 11:36

Ton Den Boer:

Wij vinden het heel leuk te lezen waar je bent en wat je doet.

Vr. Gr. Tony en Magda

• 18 Juli 2017 - 11:38

Kees Bruin De:

Harry nooit te oud om wat te leren.

• 18 Juli 2017 - 12:42

Gunter:

We leren nog wat van je ,en Van de geschiedenis van Franrijk ,je bent nooit out on te leren
    we gaan je Briefen bus even controleren Groetjes

• 19 Juli 2017 - 03:24

Connie De Boer:

que malo, 3 vrouwen voor 2 hoofden, dat is tegenwoordig niet meer zo, we hebben even een poeppie laten ruiken,
    Maar inderdaad interesant wat je vertel, danke

Harry J.

Camperreiziger bij uitstek. Nu als single rijder. Schrijver van routegidsen bedoeld als leidraad voor individueel reizende camperaars. Alle reeds verschenen routegidsen zijn te bestellen op www.uwcampertoergids.nl

Actief sinds 27 Juni 2016